woensdag 22 februari 2012

PIMP IT UP BABY!


Woeeh! Nog een paar weekjes en dan is het zover, het leukste FASHION evenement van het voorjaar! Ik heb er in ieder geval super veel zin in, maar ook vooral omdat ik jullie mag helpen met het stylen en costumizen van jullie kleren die je natuurlijk voor een koopje hebt gekocht of geruild op de Garage Sale. In deze blog zal ik jullie vertellen over welke materialen we onder andere gaan gebruiken, waarom we ze gaan gebruiken en wat we ermee kunnen doen, enjoy reading my ladies!

STUDS
Studs zijn het HE-LE-MAAL, het is stylish en super stoer. Ikzelf vind studs ook echt helemaal geweldig, het maakt je outfit helemaal af en ze zijn ook nog is makkelijk aan te brengen op je kleding. Er zijn verschillende soorten maten en kleuren, en deze zullen er ook allemaal zijn op de Garage Sale. De kleuren zijn: Goud, Zilver, Brons, Zwart en Rood Koper.
Alle Studs hebben maten rond de 8mm, 10mm etc. maar er zijn verschillende soorten, namelijk: Pyramid, Conical en English Punk. Mijn favoriet is de Pyramid, het is basic maar toch heel stoer en gedurfd. Ik persoonlijk vind het leuk als je Studs aanbrengt op een spijkerstof, denk aan: spijkerjasjes, jeans, shorts.



ZIJDE
Met zijde valt er veel leuks te doen! Je kan er bijvoorbeeld leuke vormen uit knippen en op je kleding plakken met stevige textiel lijm, of je kan er super schattige strikjes uit maken. Strikjes zijn ook weer helemaal hot, samen met een leuk blousje en een stoer spijkerjasje, is je stoere maar schattige outfit helemaal compleet. Vind je het moeilijk om aan een mooi strikje te komen, doe  het dan zelf op de Garage Sale ! met als voorbeeld Mr. Kate kunnen wij je helpen om een super leuk strikje te maken in alle kleuren en maten, neem  maar een kijkje op het Youtube filmpje van Mr. Kate http://www.youtube.com/watch?v=PRc9N2hfT7w. Misschien als je verder zoekt vind je andere leuke DIY stuff.

IMITATIELEER
Van imitatie leer valt ook veel mee te knutselen, je kan bijvoorbeeld mouwen laten maken en aan je met Studs bedrukte spijkerjasje te laten naaien, dan is je stoere fashionable outfit helemaal af!
Heb je misschien een legging die je maar saai vind, plak er dan met stevige textiellijm een mooi geknipt stuk(je) imitatieleer aan vast, zo heb je weer iets wat niemand heeft en iets dat helemaal jouw ding is. Je kan zelf bepalen wat je wilt, bijv.: een verticale lijn langs de zijkant van je been, bij de knieën, bovenbenen of schenen een mooi stuk leer wat er te gek uit zal zien. Imitatieleer is nu helemaal hot, en over 5 jaar ? Geen zorgen, imitatieleer zal altijd wel een must blijven voor je garderobe. Vooral omdat je het super kan stylen, van een stoere outfit tot een chic outfit.



KUNST DIAMANTEN
Ben je niet zo van de stoere Studs of leer, No worry! Op de Garage Sale hebben we voor iedereen wel een soort materiaal dat bij hem/haar past. Zo ook kunstdiamanten, ook een item dat altijd een must zal blijven onder de accecoires. Heb je een saaie armband, een saaie clutch, of misschien wel een saai shirtje, dan hebben we de kunst diamanten voor je in alle kleuren en maten om het helemaal op te pimpen. Hier kan je ook weer je eigen creativiteit in kwijt, doormiddel van verschillende kleuren en maten zal ook weer niemand hetzelfde als jou hebben en wie wilt dat nou niet?


KUNST PARELS
Parels, welk meisje houdt er niet van? Precies geen één en daarom zijn ze ook zeker aanwezig op de Garage Sale. Kunst parels kan je eigenlijk altijd wel matchen bij je outfit, net zoals de kunst diamanten heb je ze in alle kleuren en maten. Voor een stoere look ga je voor de zilveren, voor een wat meer chic look ga je voor de parelmoer. De kunstparel is een accecoires die al heel wat jaartjes meedraait in de mode scene, waarvan we nog heel wat jaartjes van zullen genieten. Naai ze aan je gebreide shirt, naai ze aan je tas, of zelfs op je jas!
Persoonlijk lijkt mij het supervet om een stoer spijkerjasje te customizen met kunstparels, het is iets wat je eigenlijk nergens ziet of eigenlijk nooit. Ik wil jullie met plezier van dienst zijn om de kunstparels op een leuke item te naaien, ikzelf vind het een superleuk idee.



Dit waren dus een paar materialen die er zullen zijn op de Garage Sale, maar heus niet alles! Hier een lijst met alle materialen die er zullen zijn om je outfit af te maken:

Gekleurde Pailletten
Diverse Studs 
Kunst Diamanten + gekleurde
Kant
Glitters
Zijde
Lint
Knoopjes
Jasseron Ketting
Schouder Pads
Imitatie leer
Diverse Parels
Animal print

xoxo,

Jamie-Lee
Reporter FAnZINE