maandag 20 februari 2012

GARAGE SALE | MUST HAVE

HIGH TEA

 
Wat is dat?!

Een Engelse high tea is een zeer uitgebreide theeronde in de namiddag. Deze bestaat meestal uit 3 gangen van voedzame, hartige gerechten en zoete lekkernijen geserveerd met verschillende soorten thee en sapjes. Een high tea is vaak zo uitgebreid, dat het soms zelfs de avondmaaltijd vervangt.
Het is niet alleen erg lekker maar vooral ook erg gezellig om te doen. Het is voor bijna elke gelegenheid wel mogelijk. Samen met vrienden en/of familie, op verjaardagen, bruiloften en noem zo maar op!



Je kunt een high tea zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het is natuurlijk mogelijk om daarvoor naar een speciale zaak te gaan waar ze high tea’s organiseren maar het is  ook een optie om zelf de hapjes voor een high tea te maken. De laatste optie is erg leuk om te doen en ook nog eens voordeliger!

Ik heb een aantal adresjes opgezocht waar je terecht kan voor een lekkere en gezellig high tea voor een betaalbare prijs.

Miranda Paviljoen
http://www.keygroep.nl/
Amsteldijk 223
079 LK  Amsterdam

Bij het Miranda Paviljoen in Amsterdam, kun je terecht voor een uitgebreide en klassieke high tea voor 22.50,- euro per persoon inclusief de koffie/thee.

De Bakkerswinkel
http://www.debakkerswinkel.nl/

Bij de Bakkerswinkel, die gevestigd zit in Amsterdam, Utrecht, Den-Haag, Zoetermeer en Makkum, krijg je voor 23.50,- een heerlijke uitgebreide high tea met alles er op en er aan. Alles wordt vers gemaakt en dat is ook wel te proeven volgens de gasten.




Offffff……. :

Do It Yourself!

Aangezien 2012 echt het jaar wordt van de ‘do it yourself’ producten en activiteiten, hoort daar natuurlijk ook een ‘do it yourself high tea’ bij! Dit is niet eens zo moeilijk als het lijkt. High tea hapjes zijn kleine hapjes die best simpel te bereiden zijn. Verder heb je verschillende soorten thee/sapjes nodig en een leuk aankleding om het af te maken. Je kunt bijvoorbeeld de tafel leuk dekken met een tafelkleed, etagères en mooi servies. Het is leuk om creatief bezig te zijn met eten en de aankleding daarvan.

Hieronder twee websites met heerlijke high tea recepten die simpel te bereiden zijn!

http://www.hightea-recepten.com/


Je kunt nu ook op internet het e-boek ‘Je eigen high tea organiseren’ bestellen voor 19.00,- euro. In dit boek wordt in 17 stappen uitgelegd hoe je thuis de best high tea kan organiseren. Uiteraard staan er ook tientallen heerlijke recepten in zodat je alles precies kunt maken naar eigen smaak.
http://www.sochicken.nl/shop/hightea/


TIPS:
Bij de Hema, V&D, Blokker & Xenox vind je verschillende decoratieve materialen en spullen om jouw high tea compleet te maken! Denk aan leuke etageres, bordjes, kopjes, een theekop etc. Het hoeft totaal niet duur te zijn en het kan natuurlijk vaker worden gebruikt ook voor andere gelegenheden.

Kijk af en toe eens bij Groupon en vakantieveiling! Daar staan regelmatig hele voordelige acties op voor een al georganiseerde high tea. Ook leuk om cadeau te doen!

Organiseer het samen met vrienden/familie en verdeel de taken. Laat ieder iets lekkers maken voor bij de high tea en geniet er vervolgens samen van!



31 maart is natuurlijk de Garage Sale MUST HAVE! Op deze dag zullen er ook aspecten van een high tea terug zijn te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een lekker kopje thee met een cupcakeje! Laat je verwennen en komt allen!

Tot snel!
xoxo Yaël
Reporter FAnZINE