dinsdag 3 januari 2012

Categorie Muziek | FAnZINE


'SILENT DISCO'
 WAT EEN GEWELDIG & INNOVATIEF CONCEPT!
In 2002 werd de ‘Silent disco’ bekend in Nederland door de Parade in Utrecht. Hier werden dan twee of meer nummers door elkaar gespeeld zodat de ene helft van het publiek op het ene nummer danste en de andere helft op het andere nummer doormiddel van een draadloze koptelefoon. Dit is niet alleen leuk voor de deelnemers maar ook voor de toeschouwers. Je hoort namelijk geen muziek zonder koptelefoon op maar je ziet wel de deelnemers los gaan. Dit maakt de toeschouwer erg nieuwsgierig en enthousiast om ook mee te doen. Het is natuurlijk grappig om te zien als je geen muziek hoort maar wel de deelnemers ziet swingen, meezingen en roepen naar de DJ/band. Zodra je dan zelf een koptelefoon opzet, hoor je er direct bij en kan je lekker mee gaan doen.
Er zijn verschillende concepten rond om de ‘Silent disco’. De meest voorkomende is dat je als deelnemer een draadloze koptelefoon krijgt en zodra je die opzet, de muziek direct kunt horen.

Er zijn dan bijvoorbeeld twee DJ’s die verschillende muziek draaien. Je kunt dan met een knopje op je koptelefoon overschakelen naar de frequentie van de DJ’s en zo zelf bepalen waar je op wilt dansen. Het ligt aan de grootte van de locatie, hoe veel zalen er beschikbaar zijn en dus hoe veel DJ’s of live bands. Het levert natuurlijke grappige situaties op als je met een groepje danst op verschillende muziek.


Het voordeel is dat er geen geluidsoverlast wordt gemaakt door de DJ- en/of band. Het is dus mogelijk om het zowel binnen als buiten te organiseren.
Het concept wordt voornamelijk toegepast bij grote festivals zoals Pinkpop, Loveland en Lowlands. Door alle positieve reacties wordt de ‘Silent disco’ steeds populairder.

Het is ook mogelijk om zelf een ‘Silent disco’ te organiseren op bijvoorbeeld een bruiloft, een verjaardag of een vrijgezellenfeest. Er zijn verschillende bedrijven die dit aanbieden, dat zal je wel zien als je ‘Silent disco’ intikt bij Google. Je kunt het zo groot en duur maken als je zelf wilt.

Ik ben in ieder geval overtuigd van dit geweldige concept en ga er zeker een keer heen in dit nieuwe jaar! Lekker losgaan op de muziek naar jouw keuze samen met een groep vrienden, heerlijk!


Tot over twee weken!

xoxo

Yael
Reporter FAnZINE