vrijdag 16 december 2011

Categorie muziek | FAnZINE


Het zal je niet ontgaan zijn, ‘DUBSTEP’ de nieuwste rage in de muziekwereld. Voor de sommige nog een raadsel, voor de ander een totale verslaving.

WAT IS DUBSTEP NOU EIGENLIJK ?
Dubstep is een muziekgenre dat rond 2001 is ontstaan in Engeland. Je herkent het door de baslijnen en het hoge tempo. Het is een vrij jonge, elektronische muzieksoort die in Engeland sinds enkele jaren langzaam maar zeker aan het uitgroeien is tot een erg populair genre.


DUBSTEP IN NEDERLAND
Utrecht, Rotterdam en Amsterdam waren de eerste drie steden in Nederland waar dubstepfeesten werden georganiseerd. Amsterdam koos voor de commerciële route, Utrecht en Rotterdam gingen de experimentele weg in. Maar dat betekent niet dat deze twee steden samenwerken. Ze zijn absoluut concurrenten van elkaar.


Dubstep is inmiddels behoorlijk ingeburgerd geraakt. De doordringende bas en het typische ritme hoor je in heel veel nummers van deze tijd. Het is zelfs zo dat dankzij de dubstep een heleboel zalen nieuwe geluidssystemen hebben aangeschaft omdat de bas anders niet goed uitkomt.


Er zijn genoeg clubs in Amsterdam waar je een te gek dubstepfeest kan plaatsvinden, onder andere: De Melkweg, Club Up, Odeon Theater, Panama en nog vele andere. Er zullen altijd vette feesten beschikbaar zijn als het om dubstep gaat, kijk op de site ‘www.djguide.nl’ waar jij helemaal los kan gaan op de dikke bas van dubstep.






INTERNATIONALE ARTIESTEN
Je hoort tegenwoordig niet alleen dubstep-beats in ‘dubstep’ liedjes, maar nu ook bij internationale supersterren. Rihanna heeft in ‘You Da One’ zelfs een lichte vorm van dubstep! Maar niet alleen Rihanna, ook artiesten zoals: Jason Derulo – Pick Up The Pieces, Jay Sean – Hit The Lights. Dubstep heeft dus ook een groot impact op de pop en R&B wereld.


TOP 5 DUBSTEP ARTISTS

1. Chase And Status

2. Rusko

3. Artwork

4. Benga

5. Skream


Chase And Status:
Chase & Status is een producersduo uit Londen dat elektronische muziek maakt, voornamelijk drum 'n' bass en dubstep. De groep bestaat uit Saul "Chase" Milton en Will "Status" Kennard en werd opgericht in 2003.


Rusko:
Rusko is de artiestennaam van de Engelse dubstepproducer Christopher Mercer. In december 2007 maakte hij met Caspa de eerste dubstepplaat in de serie FabricLive en ook buiten deze samenwerking vormden zij het duo Caspa & Rusko. Hieraan kwam een voorlopig einde na Rusko's verhuizing naar Los Angeles in september 2009. Hij produceerde voor Rihanna, Adele en Britney Spears.


Artwork:
Artwork, pseudoniem van Arthur Smith, is een Brits dubstepproducent en diskjockey. Samen met zijn bandleden uit Magnetic Man, Skream en Benga, staat hij bekend als een van de eerste- en bekendste dubstepproducenten. De band vormde zich in 2001, waarna ze doorbraken in 2010 met het nummer I need air, samen met Angela Hunte.


Benga:
Benga (Hackney, 28 november 1986) is een muziekproducent vooral actief in dubstep uit Londen. Hij was één van de eerste bekende dubstep producers.


In 2001 vormde Benga samen met Skream en Artwork de dubstepgroep Magnetic Man. De groep brak eind 2010 door met het nummer I need air, samen met Angela Hunte.


Skream:
Skream is het alter ego van Olli Jones uit Croydon, Groot-Brittannië. Hij staat bekend als een van de eerste en meest gekende dubstep-producers. Tevens is hij ook DJ op de Londense piratenzender Rinse FM en heeft hij optredens over de hele wereld. Skream zit ook samen met Artwork en Benga in de band Magnetic Man.