vrijdag 9 december 2011

Amsterdam street-look!

Lieve Fashionfreakz,

Zoals we allemaal wel weten, veranderen trends en stijlen continue. Dit is ook te zien op de straten van Amsterdam. Je ziet nu veel gewaagde en stoere looks maar ook de hippie jaren zijn terug te zien in de nonchalante stijlen met een vrouwelijke touch. Die ene wol gebreide trui uit oma's kast kan ineens weer helemaal hip zijn met een skinnyjeans en een paar boots er onder. Creatief omgaan met kleding en oude stukken weer nieuw maken, is helemaal hip!

Ieder heeft in ieder geval zijn eigen smaak en stijl en gelukkig is het in Amsterdam ook mogelijk die te uiten.
Het is grappig om te zien hoe de street-look verandert als je van het Centrum naar Oud-Zuid gaat. In de buurt van de beroemde P.C. Hooftstraat , zie je toch meer de op en top chique en stijlvolle creaties terwijl je in de Kalverstraat weer eerder de casual look, extravagante creaties en de hippie stijl tegenkomt.


Met kleding bepaal je je look en met je look laat je deels je persoonlijkheid zien. Het komt namelijk vaak voor dat als je iemand voor het eerst ontmoet, je in een fractie van een seconde al een idee hebt geschetst bij die persoon door zijn/haar uiterlijk en uitstraling. Het is dus belangrijk dat je een stijl zoekt die bij je past en waar je je goed bij voelt. Jij bepaalt namelijk jouw look en wat je wilt uitstralen. 

Ik heb eens opgezocht welke stijlen je allemaal ziet op de straten van Amsterdam. Dit zijn er nog al wat dus natuurlijk staat niet alles er tussen.

                                                                      Classy Rock-Chick
                                                                        Bohemian-look
                                                                         Fancy & 70ts
                                                                    Arti-Alto Femme Basic
                                                                    Modern-Hippie look

                                                                     Chique & Fancy
 Dit zijn nog maar een paar stijlen die te zien zijn op de straten in Amsterdam, moet je nagaan hoe veel verschillende looks er bestaan! Laat je inspireren door mensen om je heen en verwerk het weer in je eigen stijl.
 
Tip: Draag wat bij jou past en wat jij mooi vindt! Durf je eigen stijl te laten zien en hou het dicht bij jezelf.
Probeer creatief te zijn met het maken van combinaties. Een zwart basic jurkje kan er weer heel anders uit zien met een fel gekleurde sjaal of een gave ketting. Ook is het leuk om je kleding op te pimpen met pajetten of studs! Niet duur en ook nog eens leuk om te doen.
 
Quote: “Fashion is not something that exists in dresses only. Fashion is in the sky, in the street, fashion has to do with ideas, the way we live, what is happening.” #By Coco Chanel
 
                                                                          XOXO Yaël